Daca nu se subtiaza suficient, se adauga 1-2 linguri apa sau un sirop mai gros ca sa se obtina consistenta necesara pentru ornat.
Daca este prea gros, nu curge uniform. Daca este prea subtire nu ramane in strat destul de gros ca sa acopere bine tortul. Se va incerca turnand cu lingura peste o bucata mica. Tortul se aranjeaza pe platou, se unge la suprafata cu un strat subtire de marmelada sau cu un sirop foarte gros, ca sa se astupe toate asperitatile. Se toarna apoi deasupra glazura in asa fel ca sa curga pe toate marginile. Se intervine repede cu cutitul muiat in unt cald. Daca se raceste glazura nu se mai intervine ca se cunosc urmele. Se lasa sa se raceasca in bucatarie, apoi se orneaza cu o lingura unt frecat fara zahar pana este moale.
Se coloreaza cu foarte putina cacao, ca sa fie un contrast de culori intre glazura si ornament. Se pune untul in cornet taiat la varf in forma de stea numai cat sa intre un bat de chibrit. Cu miscari rapide stinga-dreapta se realizeaza diferite figuri dupa imaginatie, sau se fac linii drepte subtiri in forma de gratar, combinate cu linii ondulate. Pentru mai multa siguranta este bine sa se deseneze modelul inainte pe hartie.
Fondantul care a curs pe alaturi pe o foaie de nailon, se aduna si se intrebuinteaza pentru glasat fursecuri sau pentru prepararea altor creme de torturi. Se pastreaza in punga de nailon la frigider.
Sursa: http://www.retete-culinare.info/glazura-pentru-torturi/
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu